Bus Conversions dot Com Bulletin Board
October 10, 2015, 08:47:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: If you had an Online Subscription: It can be read on any computer, iPad, smart phone, or compatible device.
   Home   Help Forum Rules Search Calendar Login Register BCM Home Page Contact BCM  
Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Transmission oil light  (Read 371 times)
Full Member
Online Online

Posts: 168

« on: April 07, 2013, 12:30:29 PM »

I posted this on BNO as well,just looking for suggestions on both boards.
My trans oil light has been coming on every time I start the bus. Never came on when we picked the bus up or on the 2 day drive home. My bus has had a v730 put in years ago so I'm not 100% sure if its even connected to the transmission. Where would it connect to the trans?
Trans fluid level is full and my understanding of the transmission low oil light is that it shouldn't work until the trans is up to operating temps. Mine is coming on as soon as the 8v71 fires up, stays on for 45 minutes or so of driving then flickers and goes out.
Anyone have any ideas what I should be checking? Transmission has oil,seems to shift ok,65 + mph in high gear. Maybe a filter plugging up?
I'm stumped at the moment, I am accepting suggestions on things to check....
Thanks   Mark

Mark & Char
1976 P8M4905a 8v71 v730
British Columbia Canada
Pages: [1]   Go Up
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!