Bus Conversions dot Com Bulletin Board
October 24, 2014, 05:47:49 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: This BB is intended for the sole purpose of sharing conversion and bus related information among visitors to our web site. These rules must be followed in order for us to continue this free exchange of info. No bad mouthing of any business or individual is permitted. Absolutely no items for sale are to be posted, except in the Spare Tire board. Interested in placing a classified or web ad, please contact our advertising dept. at 714-903-1784 or e-mail to: info@busconversions.com.

   Home   Help Forum Rules Search Calendar Login Register BCM Home Page Contact BCM  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: air wipers  (Read 471 times)
uemjg
jerry
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 160





Ignore
« on: December 04, 2013, 05:33:41 PM »

I have the factory air wipers on a 77 mci-8 and while troubleshooting issues with them not working well ive come across a possible problem.

Will the air wipers not work if the port labled PK (to the right of the IN port) is not connected?

Also, since the air motors have 2 ports labled PK does it matter which one is used?
Logged
Dave5Cs
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 1617


1979 MCI MC5Cs 6V-71 HT-740 Allison, Roseville, CA




Ignore
« Reply #1 on: December 04, 2013, 05:47:11 PM »

Those are your park ports. they control where your wipers stop. on mine and in my 5 book they have hoses on each IIRC. they open and close with air feeds to them from the controls.
Logged

chessie4905
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 728





Ignore
« Reply #2 on: December 04, 2013, 05:54:55 PM »

   I just rebuilt mine on my 4905. It has both outlets, however one isn't drilled depending on which side of the coach the motor is mounted.
Logged

GMC h8h 649#028
Pennsylvania-central
uemjg
jerry
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 160





Ignore
« Reply #3 on: December 04, 2013, 07:27:14 PM »

Well the only thing i did was put new compression nuts on the air line to the wiper motors and they work fine...must have been leaking air.

Thanks for the suggesions.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!